Rijstvlokkenpap frambozen

Rijstvlokkenpap met frambozencompote

Als het op ontbijt aankomt dan ben ik team “zoet”. Daar bestaat geen twijfel over!

In de meeste gevallen is dat een granolabowl met yoghurt en fruit of een ‘bakje’ havermout… Always a winner als je het mij vraagt… maar af en toe eens iets anders, YESS please.

Deze rijstvlokkenpap met framboosjes is een lekkere afwisseling op de klassiekers!

Ingrediënten

2 personen

Voor de rijstvlokkenpap

  • 100 g rijstvlokken
  • 600 ml amandel-vanille plantaardig alternatief voor melk (Alpro)
  • klein snuifje zout
  • 2 ruime el plantaardig alternatief voor yoghurt, vanille (Alpro)

Voor de frambozencompote

  • 250 g frambozen (diepvries)
  • 1/2 tl kardemompoeder
  • 1,5 el suiker(vervanger)

Voor erbij : verse frambozen, gehakte pistachenoten

Stappen

Verwarm de frambozen, samen met de suiker(vervanger) en de gemalen kardemom en laat een tiental minuutjes pruttelen. Meng alles goed, giet over in een bokaaltje en laat afkoelen.

Warm de ‘melk’ op tot tegen het kookpunt samen met het snuifje zout. Voeg van zodra de plantaardige melk kookt, de rijstvlokken toe en laat deze een 6-tal minuten pruttelen op matig vuur, of tot ze gaar zijn. Zet het vuur uit en roer er 2 ruime eetlepels plantaardige vanille yoghurt door.

Verdeel de pap over twee kommetjes. Lepel er flink wat van de frambozencompote over en werk af met verse frambozen (of ander fruit dat je lekker vindt) en gehakte pistachenoten.

Wist je dat?

Je zal nog frambozencompote over hebben, maar dit is ook lekker om je volgende ontbijtkommetje mee af te werken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rijstvlokkenpap met frambozencompote

Als het op ontbijt aankomt dan ben ik team “zoet”. Daar bestaat geen twijfel over!In de meeste gevallen is dat een granolabowl met yoghurt en fruit of een ‘bakje’ havermout… Always a winner als je het mij vraagt… maar af en toe eens iets anders, YESS please.Deze rijstvlokkenpap met framboosjes is een lekkere afwisseling op de klassiekers!

Type: dessert

Keywords: rijstvlokken

Recept opbrengst: 2 personen

Ingrediënten recept:

  • 100 g rijstvlokken
  • 600 ml amandel-vanille plantaardig alternatief voor melk (Alpro)
  • klein snuifje zout
  • 2 ruime el plantaardig alternatief voor yoghurt, vanille (Alpro)
  • 250 g frambozen (diepvries)
  • 1/2 tl kardemompoeder
  • 1,5 el suiker(vervanger)
  • verse frambozen, gehakte pistachenoten

Recept Instructies: Verwarm de frambozen, samen met de suiker(vervanger) en de gemalen kardemom en laat een tiental minuutjes pruttelen. Meng alles goed, giet over in een bokaaltje en laat afkoelen.Warm de ‘melk’ op tot tegen het kookpunt samen met het snuifje zout. Voeg van zodra de plantaardige melk kookt, de rijstvlokken toe en laat deze een 6-tal minuten pruttelen op matig vuur, of tot ze gaar zijn. Zet het vuur uit en roer er 2 ruime eetlepels plantaardige vanille yoghurt door.Verdeel de pap over twee kommetjes. Lepel er flink wat van de frambozencompote over en werk af met verse frambozen (of ander fruit dat je lekker vindt) en gehakte pistachenoten.

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?