Juffrouw Toertjes logo
Pure Via Wafels 3 - blog-4141

Spelt-haver wafels met bramencompote

Het nieuwe schooljaar is niet meer zo nieuw. De routine komt stilaan terug en zo ook onze weekendtradities. Want dan mag dochterlief  kiezen wat er op de ontbijttafel verschijnt.

De grote vraag is dan, worden het pannenkoeken, pancakes of wafels?  En tadaaa… dit weekend worden het heerlijke spelt-haver wafels! Afgetopt met homemade bramencompote, wat vers fruit, een dot yoghurt en crunchy nootjes is dit echt een lekker en voedzaam ontbijt… dus mama klaagt niet.

Ingrediënten

6 wafels

Voor de wafels

 • 85 ml (plantaardige alternatief voor) melk
 • 2 eitjes
 • 50 g volkoren havermeel
 • 50 g speltmeel
 • 1 tl vanille
 • 1 tl bakpoeder
 • 20 g Pure Via alternatief voor rietsuiker
 • 1 el rijstolie (+ extra om in te vetten)
 • snuifje zout

Voor de bramencompote

 • 200 g (diepvries) bramen
 • 1 el Pure Via alternatief voor rietsuiker
 • 1 tl citroensap

Voor erbij : verse bramen, bananen, (plantaardig alternatief voor) yoghurt, pecannoten.

Benodigdheden

wafelijzer, elektrische mixer

Stappen

Voor de compote:

Schep voor de bramencompote de bramen, het citroensap en Pure Via om in een steelpannetje en laat alles goed doorwarmen. Plet de bramen zachtjes met een vork zodat je een grove compote krijgt. Zet het vuur uit.

Voor de wafels:

Giet alle natte ingrediënten (melk, eitjes, vanille en rijstolie) in een ruime maatbeker en mix tot een luchtig geheel. Voeg de droge ingrediënten toe en mix alles nog eens kort door. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en er geen brokjes meer in het deeg zitten. Het is een tamelijk vloeibaar beslag, maar dat hoort zo.

Vet het wafelijzer in met rijstolie en verwarm voor op middelhoge tot hoge stand.

Giet wat van het beslag op de bakplaat van het wafelijzer en laat de wafels bakken tot ze mooi goudbruin kleuren. Haal ze uit het wafelijzer en leg ze op een taartrooster, terwijl je de volgende wafeltjes bakt. (Vergeet daarbij niet om je wafelijzer tussentijds weer even in te vetten indien nodig!)

Deze wafeltjes maakte ik met Pure Via alternatief voor rietsuiker. Dat is 100% van natuurlijke oorsprong en heeft een heerlijk zoete smaak… maar toch is het geen suiker.

Het is ook super gemakkelijk in gebruik, want het is een 1 op 1 vervanger. Dat wil zeggen dat je dezelfde verhouding kan aanhouden en het dus dezelfde zoetkracht heeft. 1 eetlepel suiker staat gelijk aan 1 eetlepel Pure Via alternatief voor rietsuiker. Handig toch! En dat bespaart meteen wat gekluns met de maal- en deeltafels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spelt-haver wafels met bramencompote - Juffrouw Toertjes

Het nieuwe schooljaar is niet meer zo nieuw. De routine komt stilaan terug en zo ook onze weekendtradities. Want dan mag dochterlief  kiezen wat er op de ontbijttafel verschijnt.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?