Pannenkoekjes, we krijgen er hier thuis geen genoeg van!
Het favoriete ontbijtje van dochterlief tijdens het weekend.
Deze keer koos ik voor speltbloem en kregen de roze snoepjes een hoofdrol.
Pannenkoekjes, we krijgen er hier thuis geen genoeg van!
Het favoriete ontbijtje van dochterlief tijdens het weekend.
Deze keer koos ik voor speltbloem en kregen de roze snoepjes een hoofdrol.
Voor de pancakes
Voor de platte kaas
Voor de frambozencompote
Voor erbij : crunchy pistachenootjes of granola, verse frambozen en eventueel nog wat extra agave if you have a sweet tooth.
pannenkoekenpan
elektrische handmixer
Voor de frambozencompote meng je de diepvriesframbozen en de vlierbloesemsiroop door elkaar in een klein steelpannetje. Verwarm dat op middelhoog vuur tot je een compote hebt. Heb je het graag nog wat zoeter, voeg dan wat suikervervanger toe of wat extra vlierbloesemsiroop. Zet even opzij.
Meng de speltbloem, het bakpoeder, de suiker(vervanger) en het zout door elkaar.
Klop in een ruime maatbeker het eitje, samen met de plantaardige drank en het vanille-extract door elkaar. Voeg de droge ingrediënten toe, samen met de appelazijn en klop met de elektrische mixer goed door elkaar tot je een glad beslag krijgt.
Verhit een klontje boter in de pannenkoekenpan en schenk er wat van het beslag in. Ik bak meestal 3 à 4 kleine pancakes per keer in de pan. Draai de pancakes pas om als de onderkant mooi goudbruin gebakken is.
Schep de pancakes op een bord en werk het beslag zo verder op.
Meng de vlierbloesem onder de platte kaas.
Serveer de pancakes met de platte kaas, de frambozencompote, verse frambozen en een crunchy toets.
Pannenkoekjes over? Je kan deze gemakkelijk invriezen. Leg wel een bakpapiertje tussen de pancakes. Zo kan je gemakkelijk de gewenste portie uit de diepvries halen bij ochtendlijke ‘pancake cravings’. Even in de microgolf, wat fruit er bij en je hebt in no-time een lekker ontbijtje voor je neus staan.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528