Tropical granola

Tropical Granola 🥥🍌🥥

Dat ik fan ben van zoete ontbijtjes is jou inmiddels wel duidelijk geworden.

Door de week spring ik met plezier uit bed voor mijn kommetje overnight oats of yoghurt met vers fruit en – onmisbaar daarbij – homemade granola.

Ik hou van afwisseling in de smaken, dus de zevende variant in de categorie ‘granola’ is bij deze een feit ????

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken
  • 100 g havermout
  • 60 g amandelen, gehakt
  • 60 g cashewnoten, gehakt
  • 40 g zonnebloempitten
  • 40 g pompoenpitten
  • 10 g sesamzaadjes
  • 4 el kokosolie, gesmolten
  • 6 el honing
  • 2 tl vanille extract (Nielsen-Massey)
  • 30 g bananenchips, gehakt
  • 25 g rozijnen
  • 20 g geroosterde kokosschilfers

Benodigdheden

1 aluminium ovenschaal (23 x 33 cm), of een bakplaat, bekleed met bakpapier

Stappen

Verwarm de oven voor op 150 graden, hetelucht.

Meng de haver, de noten, de pitten, de kokosolie, de honing, het vanille-extract en een snuifje zout goed door elkaar. Stort het mengsel uit in de ovenschaal, bekleed met bakpapier.

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. Haal de granola uit de oven en ga er kort even met een vork door. Laat verder afkoelen op een rooster.

Meng tot slot de rozijnen, de bananenchips en de geroosterde kokosvlokken door de granola als deze volledig is afgekoeld.

Bewaar de granola in een luchtdichte pot.

 

Wist je dat?

Deze granola bewaart zeker 2 maanden, mits bewaard in een goed afgesloten bokaal, maar ik ben er zeker van dat hij zolang niet zal overleven ????.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?