Juffrouw Toertjes logo
20211130_131159

Warm fruit met een krokant laagje

Dit is echt een potje ontbijtgeluk!

Het kruidige fruit geeft je een warm gevoel en het krokante laagje er bovenop smaakt net als een koekje. Daar word je toch instant gelukkig van!

Laat die vrieskou maar komen, I’m ready for it… (of toch voor even).

Ingrediƫnten

2 personen

Voor de fruitmengeling

  • 4 rode pruimen
  • een handvol blauwe bessen
  • 1/2 sinaasappel
  • 1/3 tl vier kruiden ‘patisserie’ poeder (of vervang dit door een mengeling van kaneel, gemberpoeder en een snuifje nootmuskaat)

Voor het krokant laagje

  • 30 g gehakte hazelnoten
  • 30 g havervlokken
  • 2 el ahornsiroop

Voor erbij yoghurt (ik verkies Alpro yoghurt Natuur) en wat verse blauwe bessen

Benodigdheden

kleine ovenschaaltjes

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pers het sap uit een halve sinaasappel. Snijd het fruit in kleine stukjes en meng het met de blauwe besjes en de kruiden onder elkaar.

Doe het fruitmengsel in een ovenschaal en gaar 20 minuten in de oven op 180 graden.

(Als je wil foodpreppen stop je hier – laat je fruit dan even afkoelen vooraleer je het afgedekt in de frigo bewaart tot de volgende ochtend).

Meng de hazelnoten, de havervlokken en de ahornsiroop door elkaar met een lepel.

Schep het fruit in 2 kleinere ovenschaaltjes en verdeel er het noten-havermengsel over.

Verlaag de temperatuur van je oven naar 175 graden en bak je fruit-haverpotjes nog eens gedurende 15 minuten tot je een krokant laagje hebt.

Serveer de potjes warm met een flinke dot yoghurt en wat verse blauwe bessen.

(PS. pas op dat je je tong niet verbrandt!)

Wist je dat?

Pruimen zijn volop in seizoen in augustus en september. Ik heb ook sterk getwijfeld of ik het receptje nu zou posten, maar weet dat typisch ‘winter’fruit, zoals appel en peer, hier ook prima dienst kan doen. Kies in dat geval voor 2 kleine exemplaren. De blauwe besjes zou ik sowieso wel in het recept laten.

Niet zot veel tijd ’s ochtends, maar wel een goestingske? I’ve got you covered! Neem de avond voordien al een voorsprong en warm het fruit al een eerste keer door samen met de kruiden. Zo hoeft je potje ontbijtgeluk de ochtend zelf nog slechts een kwartiertje in de oven… perfect timing tegen dat jij fris gewassen de badkamer uit komt, toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Juffrouw Toertjes logo

RECEPTEN

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?