Appelcake

Appelcake

Appelcake smaakt altijd! En ook de little ones zijn fan!

Het is ook zo een baksel waar er duizend en één recepten van bestaan.

Deze is mijn favoriet. Deel gerust jouw winnend recept in de comments 😉

Ingrediënten

8 a 10 plakken
  • 4 appels (type jonagold)
  • 250 g patisserieboter
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 4 eitjes
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 3 eetlepels abrikozenconfituur
  • amandelschilfers, licht geroosterd
  • een snuifje zout

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bedek nu ook de randen met bakpapier. Dit zal er voor zorgen dat je de cake straks gemakkelijk uit de vorm kan halen.

Klop de boter en de suiker tot een wit-romig geheel.

Voeg de eitjes één voor één toe en voeg pas een nieuw eitje toe als het vorige volledig is opgenomen in het deeg.

Zeef de zelfrijzende bloem en het snuifje zout en voeg dit geleidelijk aan toe aan het mengsel.

Schil de appels en snijd 3 appels in blokjes, de vierde dient als decoratie en snijd je in flinterdunne partjes.

Roer de blokjes appel door het mengsel en stort dit in je bakvorm.

Schik de partjes appel dakpansgewijs over het cakemengsel en zet in de oven gedurende 50 min tot 1 uur. De cake is klaar als je met een satéprikker in het midden prikt en deze er schoon uitkomt.

Laat de cake in de vorm afkoelen op een rooster.

Verwarm op zacht vuur de abrikozenconfituur. Smeer de abrikozenconfituur over de bovenkant van de appelcake, nadat je deze hebt ontvormd en het bakpapier hebt verwijderd. Strooi er de geroosterde amandelschilfers over.

Wist je dat?

In de herfst of winter voeg ik soms nog extra kruiden toe aan de cake, zoals een mengeling van kaneel, nootmuskaat en 4 spices (patisserie). Ideaal om op te warmen bij een tasje koffie na een koude, maar deugddoende wandeling.

In de zomer gaat hij puur naturel vaak mee op uitstap.

Geen ronde bakvorm in huis, ook in een traditioneel cakeblik lukt het prima!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?