Juffrouw Toertjes logo
Bananenbrood met pure chocolade en noten

Bananenbrood met pure chocolade en noten

Bananenbrood bestaat in 1001 variaties, healthy, vegan, lactose of glutenvrij, met pindakaas, fruit, noten of chocolade, you name it en het bestaat! Receptjes zijn er in overvloed en allemaal zijn ze om ter best 😉.

De basis voor dit recept komt van de hand van Nigella Lawson uit haar boek ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw’. Gewaagd om aan haar recept te prutsen, I know, maar ik heb het gedaan… en het is goed uitgedraaid. Ondertussen is dit een vaste waarde geworden ten huize juffrouw toertjes. Niet de ‘healthiest’ one, maar oh zo lekker!!!!

Ingrediënten

8-10 plakken
  • 3 rijpe bananen (geplet) + 1 extra
  • 150 g lichte basterdsuiker
  • 100 g neutrale olie
  • 175 g speltbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g Callebaut chocolade callets Puur
  • 60 g gehakte walnoten (ook erg lekker met pecannoten of hazelnoten, of waarom geen mix?)
  • 1 snuif zout

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.

Vet een cakeblik in en bedek de onderkant en de zijkanten met bakpapier.

Meng de bloem, het bakpoeder en de baking soda, samen met een snuifje zout met een spatel.

Klop in een andere kom de suiker en de olie door elkaar, voeg er één voor één de eitjes aan toe tot je een licht geel mengsel krijgt.

Doe de geplette bananen bij het eimengsel en klop nog even tot alles goed gemengd is.

Voeg het vanille extract toe, de chocolade callets en de gehakte noten en meng met de spatel.

Meng tot slot, in drie porties, het bloemmengsel erdoor. Roer steeds goed vooraleer je de volgende portie er door mengt.

Stort het mengsel in het bakblik. Snijd de laatste banaan overlangs doormidden en leg deze op het bananenbroodbeslag, met de snijkant naar boven.

Bak het bananenbrood gedurende 1 uur. Vooraleer je het uit de oven haalt, controleer je even of deze gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Geen deegrestjes aan de prikker? Jouw bananenbroodje is gebakken ;).

Laat afkoelen op een rooster in het bakblik.

 

Wist je dat?

Mijn absolute voorkeur voor vanille-extract is Nielsen-Massey. Dit vind je o.a. bij Dille & Kamille, maar ik heb het onlangs ook bij Albert Heijn in Lokeren ontdekt.

Een overschotje? Dit bananenbrood kan je ook prima in de diepvries bewaren. In plakjes snijden, invriezen, rustig laten ontdooien en je hebt zo snel een lekkere snack.

Bananenbrood als ontbijt? Sure you can… Geef er yoghurt, schijfjes banaan en wat extra pure chocolade (cause you’re worth it!)  en een dampend potje koffie bij. Dat wordt een topdag!

2 reacties

  1. Proficiat met je nieuwe blog!
    Ziet er super leuk uit, helemaal jou 😊en de eerste receptjes zijn al ingepland in onze weekmenu! Veel plezier met je creatieve uitlaatklep 🤩 Proficiat!

    1. Ohhh zo lief poppemie!
      Blij dat je er mij in herkent… missie geslaagd.
      Heel benieuwd naar jouw reactie op de receptjes.
      Hopelijk kunnen we snel weer samen achter de kookpotten staan en aperookes drinken.
      XoXo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?