Bladerdeegtaart met mango en blauwe bes

Een lekker fris zomertaartje dat in een mum van tijd klaar is? I’ve got you covered!

Mango is sowieso scoren! Doe daar nog wat blauwe besjes bij en wat zeste van appelsien en je weet dat je goed zit.

En als je het dan extra feestelijk wil maken, geef je er een lekkere dot kardemom mascarpone bij.

Ingrediënten

8 punten

Voor de taart

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 mango, in stukken gesneden (300 g)
  • 100 g blauwe bessen
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 30 g Pure Via stevia (of kristalsuiker)
  • 1/2 tl maïzena
  • 35 g boudoir koekjes (verkruimeld tot fijne kruimels)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el abrikozenconfituur

Voor de mascarponeroom

  • 100 g mascarpone
  • 100 g volle room
  • 1 el poedersuiker (of meer als je het wat zoeter wil)
  • 1/2 tl kardemompoeder

Stappen

Verwarm de oven voor op 185 graden, hetelucht.

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het uit op een ruime plank. Verdeel de verkruimelde boudoir koekjes over het bladerdeeg. Blijf een dikke 3 cm van de rand.

Meng de stukjes mango, de blauwe bessen, de suiker(vervanger), de zeste en de maïzena in een ruime kom voorzichtig door elkaar. Verdeel dit fruitmengsel over de boudoir koekjes. Plooi de rand van de taart om. Borstel wat ei over de taartrand. 

Schuif de taart (met het onderliggende bakpapier) in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 minuten. 

Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voor de mascarponeroom. Klop de room op, samen met de bloemsuiker tot je pieken krijgt. Voeg nu ook de mascarpone toe, samen met het kardemompoeder en klop alles door elkaar tot je een romig mengsel krijgt. Serveer de mascarponeroom bij de taart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?