Juffrouw Toertjes logo
Brownie

Brownie

Chocolate doesn’t ask silly questions, chocolate understands ….

Yups, in tijden als deze hebben we allemaal nood aan een opkikkertje.

Deze brownies zijn een pure verwennerij en een must-try voor elke chocoladeliefhebber.

De nootjes zorgen voor een knapperige toets tussen de “gooeyness” (je begrijpt wel wat ik bedoel) van de chocolade, boter en suiker (nope deze brownie doesn’t count calories)…

Het recept op zich is niet moeilijk. Zolang je alles netjes afweegt, kan er eigenlijk niets misgaan. De uitdaging zal zijn om er af te blijven tot ze afgekoeld zijn.

Ingrediënten

10 personen
  • 5 eitjes
  • 160 g patisseriebloem
  • 90 g lichtbruine basterdsuiker (ik gebruik die van Van Gilse)
  • 300 g kristalsuiker
  • 240 g boter (ik gebruik graag Solo Patisserie)
  • 2 el cacaopoeder
  • 300 g donkere chocolade callets + een handvol extra
  • Een snuifje zout
  • 2 tl vanille extract (Nielsen Massey)
  • 1 tl espresso poeder instant
  • 100 g walnoten

Benodigdheden

  • Bakvorm van 23 cm op 33 cm.

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) Smelt de boter, de chocolade en de espresso op zacht vuur of au bain-marie. Zet het vuur lager van zodra de boter is gesmolten en de chocolade en de boter zijn vermengd. Voeg de kristalsuiker en de basterdsuiker toe en laat nog een vijftal minuten op heel zacht vuur warmen, tot de suiker wat is opgelost. Laat het chocolademengsel vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Meng bloem, zout en cacaopoeder in een kom en zet dit even aan de kant. Neem het chocolademengsel er opnieuw bij en klop er met een handmixer eerst drie eitjes door. Klop daarna de twee resterende eitjes, samen met het vanille extract door het mengsel. Zorg dat alles goed gemengd is. Voeg het bloemmengsel toe en meng met behulp van een spatel. Meng niet te lang. Het is niet erg dat er nog wat bloemklontertjes achterblijven, die zullen verdwijnen bij het bakken. Voeg tot slot de resterende chocoladecallets en de grofgehakte noten toe. Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort het mengsel in de vorm. Bak de brownie gedurende 30 minuten in de oven. Haal de brownie na 30 minuten uit de oven en laat afkoelen in de vorm op een rooster. En dan…. in stukjes snijden en anvallen!!!!   Enjoy x

Wist je dat?

Ik gebruik graag walnoten, maar de combinatie met bv. hazelnoten is ook erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?