Juffrouw Toertjes logo
Chocolade-hazelnootcupcakes-met-mokkaglazuur-blog-4525

Chocolade-hazelnoot cupcakes met mokka botercrème

A cupcake a day… dat zou wel een heel grote luxe zijn 😉
Een krokant nootje, de smaak van chocolade en een toets van koffie…
Ik kan je zeggen, dat is lekker hoor!

Ingrediënten

12 cupcakes

Voor de cupcakes:

  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 125 g boter (Alpro Bakken en Braden uit het vlootje)
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1/2 el cacaopoeder
  • 50 g pure chocolade, gesmolten
  • 30 g geroosterde en grof gehakte hazelnoten
  • 25 ml melk
  • snuifje zout
  • 1/8 tl bakpoeder

Voor de mokka botercrème:

  • 110 g boter (Alpro Bakken en Braden uit het vlootje)
  • 150 g poedersuiker (gezeefd)
  • 1/4 tl vanille-extract
  • 1 el oploskoffie (opgelost in 1 el kokend water)

Benodigdheden

  • keukenmachine of elektrische handmixer
  • cupcake bakplaat

Stappen

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter en de suiker in de keukenmachine tot een lichtgeel en luchtig mengsel.

Voeg één voor één de eitjes toe.

Zeef de bloem, het bakpoeder, het zout en het cacaopoeder en voeg dit toe aan het boter-suiker mengsel. Klop kort en krachtig door.

Voeg de melk toe.

Neem de kom van de keukenmachine en spatel tot slot de hazelnoten en gesmolten chocolade door het beslag.

Verdeel het beslag over de cupcakevormen en bak in de voorverwarmde oven gedurende een 18-tal minuten.

Laat de cupcakes vijf minuten afkoelen in de vorm. Haal ze daarna uit de cupcake bakplaat en laat verder afkoelen op een rooster.

Klop voor de botercrème, de boter los in de keukenmachine of met een handmixer. Voeg in drie porties de gezeefde poedersuiker toe en klop goed tot je een mooie witte en egale crème krijgt.

Voeg tot slot de vanille en de koffie toe en klop nog een laatste keer goed door.

Schep de botercrème in een spuitzak (eventueel met spuitmondje). Spuit een toefje op elke cupcake en versier indien je dit wil met wat chocoladeschilfers en Bresiliennenootjes.

Wist je dat?

De cupcakes zijn het lekkerste de dag zelf. Door de toevoeging van de nootjes en de cacao drogen ze sneller uit dan de meer traditionele variant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chocolade-hazelnoot cupcakes met mokka botercrème

A cupcake a day… dat zou wel een heel grote luxe zijn 😉 Een krokant nootje, de smaak van chocolade en een toets van koffie… Ik kan je zeggen, dat is lekker hoor!

Type: zoet

Keywords: cupcakes

Recept opbrengst: 12 cupcakes

Ingrediënten recept:

  • Voor de cupcakes: 125 g zelfrijzende bloem 125 g boter (Alpro Bakken en Braden uit het vlootje) 125 g fijne kristalsuiker 2 eieren 1/2 el cacaopoeder 50 g pure chocolade, gesmolten 30 g geroosterde en grof gehakte hazelnoten 25 ml melk snuifje zout 1/8 tl bakpoeder Voor de mokka botercrème: 110 g boter (Alpro Bakken en Braden uit het vlootje) 150 g poedersuiker (gezeefd) 1/4 tl vanille-extract 1 el oploskoffie (opgelost in 1 el kokend water)

Recept Instructies: Verwarm de oven voor op 170 graden.Klop de boter en de suiker in de keukenmachine tot een lichtgeel en luchtig mengsel.Voeg één voor één de eitjes toe.Zeef de bloem, het bakpoeder, het zout en het cacaopoeder en voeg dit toe aan het boter-suiker mengsel. Klop kort en krachtig door.Voeg de melk toe.Neem de kom van de keukenmachine en spatel tot slot de hazelnoten en gesmolten chocolade door het beslag.Verdeel het beslag over de cupcakevormen en bak in de voorverwarmde oven gedurende een 18-tal minuten.Laat de cupcakes vijf minuten afkoelen in de vorm. Haal ze daarna uit de cupcake bakplaat en laat verder afkoelen op een rooster.Klop voor de botercrème, de boter los in de keukenmachine of met een handmixer. Voeg in drie porties de gezeefde poedersuiker toe en klop goed tot je een mooie witte en egale crème krijgt.Voeg tot slot de vanille en de koffie toe en klop nog een laatste keer goed door.Schep de botercrème in een spuitzak (eventueel met spuitmondje). Spuit een toefje op elke cupcake en versier indien je dit wil met wat chocoladeschilfers en Bresiliennenootjes.

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?