Juffrouw Toertjes logo
Paascake - blog-2955

Chocoladecake in paasstemming

Dit recept is er eentje uit de oude doos, maar in een nieuw fleurig jasje gestoken.

Want geef toe, we could all use some chocolate nu dat grijze weer maar niet lijkt weg te trekken.

Ook al wil de lente nog niet echt mee, met deze zoete verwennerij kom je toch al een beetje in paasstemming.

Ingrediënten

8 punten

Voor de cake:

  • 190 g zachte boter (type Alpro bakken en braden uit het vlootje)
  • 190 g fijne kristalsuiker
  • 190 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 3 el cacaopoeder
  • 75 g pure chocolade
  • 50 ml melk (op kamertemperatuur)
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout

Voor de ganachelaag:

  • 100 g pure chocolade
  • 100 g volle room

Voor de afwerking koos ik gespikkelde paaseitjes en merengue schuimkoekjes : laat je creativiteit de vrije loop

Benodigdheden

ronde springvorm (diameter 23 cm), onderkant en zijkanten bekleed met bakpapier

Stappen

Verwarm de oven voor op 170 graden, hetelucht.

Klop in een kom met een elektrische mixer de boter en de suiker tot een egaal en zacht mengsel. Voeg één voor één de eitjes toe en daarna de melk. Voeg het volgende eitje pas toe als het vorige is opgenomen in het beslag.

Zeef de bloem, het bak- en cacaopoeder boven het beslag en spatel dit, samen met het snuifje zout door het beslag. Zorg dat er geen klontertjes in het beslag achterblijven.

Tot slot voeg je de gesmolten chocolade toe. Spatel opnieuw voorzichtig, maar goed door het beslag.

Giet dit nu in de cakevorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt. (remember : elke oven is anders, dus de baktijden kunnen afwijken)

Laat de cake afkoelen op een taartrooster.

Maak intussen de ganache : Doe de chocolade in een warmtebestendige kom. Verwarm de room in een klein steelpannetje tot de room aan de zijkant begint te borrelen. Giet de warme room over de chocolade en roer tot deze is gesmolten en je een mooi glad mengsel hebt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Strijk de ganache pas over de cake van zodra de cake volledig is afgekoeld.

Versier met paaschocolade om er een extra vrolijke touch aan te geven.

Wist je dat?

Je kan de cake in een goed afgesloten doos tot 4 dagen bewaren in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?