Juffrouw Toertjes logo
cupcakes-blog-01

Chocoladecupcakes met roze creamcheese frosting

Wat mij betreft zijn cupcakes echt ondergewaardeerd in bakkersland. Ze creëren een instant feestgevoel… heerlijk toch!

Ik hou van die kleine cakejes die je naar hartelust kan versieren en waar je al je creativiteit in kwijt kan.

Ik koos voor een chocoladevariant. Over het algemeen vind ik dat chocoladecake snel droog kan uitdraaien, maar deze zijn echt om van te smullen.

Het cakeje voldoet aan alle checkboxes van de ideale cupcake : niet droog, boordevol smaak, instant feestgevoel.

Ingrediënten

12 cupcakes

Voor de cupcakes

  • 125 g malse boter (Alpro Soya Bakken en Braden uit het vlootje)
  • 125 g extra fijne kristalsuiker
  • 2 eitjes
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 2 el cacaopoeder (de 100% variant, niet de Nesquick variant)
  • 50 g pure chocolade, gesmolten
  • 20 ml melk

Voor de creamcheese frosting

  • 150 g roomkaas (Philadelphia)
  • 75 g malse boter (Alpro Soya Bakken en Braden uit het vlootje)
  • 150 g bloemsuiker
  • natuurlijke kleurstof (als je de frosting roze wil)
  • verse framboosjes en eventueel nog wat chocoladeschaafsel of sprinkels als decoratie)

Benodigdheden

cupcake bakblik en papieren cupcake vormpjes

Stappen

Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht. Zet de papieren cupcakevormpjes in de bakplaat. Klop met een mixer de boter en de suiker door elkaar tot je een luchtig mengsel krijgt. Klop er vervolgens één voor één de eitjes door. Zeef de bloem samen met het cacaopoeder boven het cakemengsel. Meng eerst voorzichtig met een spatel. Voeg de melk toe en klop nog een laatste keer door met de mixer tot alles goed vermengd is. Roer nu met een spatel de gesmolten chocolade door je cakebeslag. Verdeel het beslag over de 12 cupcakevormpjes. Vul ze voor ca 2/3. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen. Maak intussen de frosting. Klop de creamcheese en de malse boter zacht met een handmixer. Zeef de bloemsuiker en voeg deze in drie delen toe. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en je geen brokjes meer hebt in je frosting. Ga je voor een kleurtje. Voeg dan op het laatste je natuurlijk kleurpoeder toe.

Wist je dat?

Ik gebruik niet snel kleurtjes in mijn gebak, maar op speciale vraag van ons roze prinsesje hier in huis, doe ik soms een extra effort. Ik kies dan sowieso wel voor een natuurlijk kleurpoeder. Brand New Cake heeft een ruim assortiment aan kleurpoeders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?