Juffrouw Toertjes logo
Citroen-bessen cake

Citroen-bosbessencake

Een frisse cake, dat smaakt altijd.

Dit is een gebakje dat ergens tussen cake en taart in zit.

De bodem is bladerdeeg met een laagje bosbessenconfituur, verse bessen en daarboven een friszure citroencake.

Hiermee scoor je vast en zeker!

Ingrediënten

8 stukken
  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 175 g boter (Alpro Bakken en Braden uit het vlootje)
  • 175 g kristalsuiker
  • 175 g zelfrijzende bloem (gezeefd) (+ 1 tl extra)
  • snuifje zout
  • zeste van 1 bio citroen
  • 1 tl vanille extract
  • 120 g bosbessenconfituur
  • 120 g verse blauwe bessen (gewassen en drooggedept)
  • 100 g bloemsuiker (gezeefd)
  • 20 g vers citroensap

Benodigdheden

taartvorm met losse bodem (diameter  25 cm)

keukenmachine of elektrische mixer

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg. Druk goed aan in de randjes en duw het overtollige bladerdeeg van de rand af.

Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en bestuif de bodem met de theelepel bloem. Zet opzij.

Klop de eitjes met de suiker in de keukenmachine tot een lichtgeel en luchtig mengsel.

Voeg de boter toe en laat de machine draaien tot alles mooi is vermengd.

Voeg nu in drie keer de bloem toe aan het beslag, samen het zout, en het vanille extract.

Laat kort draaien tot alles is gemengd.

Spatel er tot slot de citroenzeste door.

Smeer de bosbessenconfituur gelijkmatig uit over de bladerdeegbodem.

Verdeel hierover de verse bessen.

Giet het beslag over de bessen. Zorg dat alles gelijkmatig is verdeeld.

Bak de cake gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een in het midden gestoken metalen prikker schoon uit het beslag komt.

Laat de taart afkoelen op een rooster.

Meng tot slot het poedersuiker met het citroensap tot je een dik glazuur krijgt. Verdeel het glazuur gelijkmatig over de taart en laat nog even uitharden.

Wist je dat?

De cake bewaart enkele dagen in een goed afgesloten doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?