Juffrouw Toertjes logo
citroen frambozencake

Frambozen-citroencake

Dankzij dit weer heb je nu misschien meer zin in een warme appeltaart, maar deze frisse frambozen-citroencake is anders ook niet slecht!

Je hoeft er echt geen baking queen voor te zijn, want deze cake is van het type ‘rustiek’.

Ingrediënten

8 stukken

Voor de cake: 

  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 150 g margarine (Alpro uit het vlootje)
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/8 tl zout
  • zeste van 1 bio citroen
  • 2 el citroensap

Voor de frambozenlaag: 

  • 250 g diepvriesframbozen
  • 1 el citroensap
  • 1 tl vanille-exctract
  • 2 el rietsuiker
  • 1 a 2 el amandelschilfers

Benodigdheden

Springvorm (diameter 23 cm), bakpapier, elektrische mixer of keukenrobot.

Stappen

Bekleed de bodem en binnenkant van een springvorm met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.

Meng de diepgevroren frambozen, samen met het vanille-extract, het citroensap en de rietsuiker voorzichtig door elkaar. Zet aan de kant.

Klop de suiker, de margarine, het citroensap en het zout luchtig met de mixer of in de keukenrobot.

Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe nadat het vorige volledig is opgenomen.

Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel door het beslag.

Giet het beslag in de bakvorm. Verdeel het frambozenmengsel over het beslag en strooi er de amandelschilfers over.

Bak de cake in de oven gedurende 50 tot 55 minuten, of tot een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt.

Laat de cake afkoelen op een taartrooster (in de taartvorm).

Wist je dat?

In een goed afgesloten doos kan je de cake tot 3 dagen bewaren. Bewaar bij voorkeur op een koele plaats, maar niet in de frigo.

Door de toevoeging van de frambozen is dit een frisse, smeuïge cake.

Ben je fan van kardemom, voeg dan 1/2 tl kardemompoeder toe aan de frambozen. Ook heel lekker!

Wist je trouwens dat wanneer je cake in de koelkast bewaart, deze sneller droger wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?