Juffrouw Toertjes logo
Frambozen-yoghurtcake Pure Via 4 - Blog-3501

Frambozen-yoghurtcake

Een heerlijk plakje cake, daar zeg ik niet snel ‘nee’ tegen.

Dit tussendoortje is niet té zoet, lekker fris door de toevoeging van yoghurt en heeft een aangenaam zuurtje dankzij de frambozen. Precies zoals ik mijn vieruurtje graag heb.

En weet je wat dit cakeje helemaal tot een toppertje maakt? Hij bevat geen suikers.

Voor dit recept koos ik namelijk “Pure Via Patisserie” als zoetstof. En ik beloof je, je proeft geen verschil!

Heb je het toch graag een beetje zoeter, een laagje frambozenconfituur on top does the trick.

Ingrediënten

8 plakken
  • 2 eitjes
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 100 g zonnebloemolie
  • 100 g Pure Via Patisserie (+ 1 tl extra)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g patisseriebloem (tarwe), gezeefd (+ 1 tl extra)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 125 g verse frambozen
  • 2 el amandelschilfers
  • klein snuifje zout

Benodigdheden

  • elektrische mixer
  • cakeblik (langwerpig), onder- en zijkanten ingevet en bekleed met bakpapier

Stappen

Verwarm je oven voor op 160 graden hetelucht.

Neem een ruime beslagkom. Klop de eitjes, samen met de yoghurt en de suiker op tot een glad, lopend mengsel.

Schenk de olie en de vanille erbij en klop alles opnieuw goed door.

Voeg de gezeefde bloem toe (hou 1 tl opzij om de framboosjes mee te bestuiven), samen met het bakpoeder, de baking soda en een klein snuifje zout.

Meng de bloem onder het beslag en klop alles nog een laatste keer door. Klop niet te lang, maar zorg er wel voor dat je een egaal, glad beslag krijgt.

Strooi de achtergehouden theelepel bloem over de framboosjes. Schud het teveel aan bloem er zachtjes af en spatel vervolgens de framboosjes voorzichtig onder het beslag.

Giet het beslag in de bakvorm bekleed met bakpapier.

Meng de amandelschilfers met de extra theelepel Pure Via Patisserie en verdeel ze over de cakevorm.

Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 55 à 60 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.

Haal de cake uit de oven en laat deze eerst even in de bakvorm afkoelen op een taartrooster.

Verwijder, van zodra de cakevorm niet meer al te warm aanvoelt, de bakvorm en laat de cake vervolgens verder afkoelen op het rooster tot kamertemperatuur.

Wist je dat?

Deze cake kan je gemakkelijk tot drie dagen bewaren in een luchtdichte doos. Toch wat te veel gebakken? Geen nood. Je kan de cake ook in individuele plakjes invriezen. Verpak ze dan luchtdicht in vershoudfolie of in een herbruikbaar plastic zakje. Zo heb je steeds een lekker tussendoortje achter de hand. Cake bewaart tot 3 maanden in de diepvries.

Leuk nieuws!! Ik mag me voortaan ambassadeur van het merk ‘Pure Via’ noemen.

Af en toe gebruik ik bewust een suikervervanger. Vooral bij mijn ontbijt vind ik dit een lekker alternatief voor traditionele suiker. Aangezien we in het weekend al eens ontbijten met pannenkoeken, pancakes of wafels, vind ik het fijn om de dag al niet meteen met een sugar rush te beginnen. En geloof me, hier thuis merkt niemand het verschil.

Het ontbijt heeft dus de switch-test ruim doorstaan, dus waarom niet eens proberen om de suikervrije variant ook in gebak te verwerken?

Ik gebruik graag Pure Via Patisserie omdat het een 1 op 1 suikervervanger is. Je kan in recepten dus gewoon de vermelde hoeveelheden suiker aanhouden. Pure Via is 100% natuurlijk, gemaakt van de steviaplant. Het is suikervrij en – voor zij die graag tellen – het bevat 0 calorieën.

Af en toe hoor ik wel eens mensen die wat argwanend zijn over het gebruik van stevia omwille van de smaak. Ik kan je verzekeren, deze cake en de ontbijtjes die ik al heb gemaakt met Pure Via doorstaan de smaaktest met vlag en wimpel. En ik heb nochtans een kritisch publiek.

Als ambassadeur ga ik met veel plezier nog meer receptjes testen voor jou de komende maanden!

Eén reactie

  1. Heb deze cake niet zelf gemaakt maar wel mogen proeven en wij smaken geen enkel verschil met gewone suiker, bovendien zonder calorietjes te moeten tellen smaakt elke hap dubbel zo goed 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?