Juffrouw Toertjes logo
frangipanetaart-blog-01

Frangipanetaart met framboos en blauwe bessen

Dit moet één van mijn favoriete taartjes zijn… en ik ben zeker niet de enige. Deze beauty werd al meermaals met goedkeurend geknik en gesmak onthaald.

Het friszure van de besjes past perfect bij de smaak van de amandelen.

Het geheim van deze toptaart: echt amandelmeel en vers fruit.

Geloof me, eens je deze versie hebt geproefd, is dit je favoriet!

Ingrediënten

10 stukken

Voor de frangipanetaart

  • rol bladerdeeg
  • 250 g amandelmeel
  • 250 g malse boter (patisserieboter van Solo)
  • 250 g ultra fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 70 g patisseriebloem (+ 1 kl extra om te bestuiven)
  • 1 kl amandelextract (Nielsen-Massey)
  • 120 g frambozenconfituur
  • 80 g verse frambozen
  • 120 g verse blauwe bessen

Voor het glazuur

  • 100 g bloemsuiker
  • 20 g citroensap
  • 1 el geroosterde amandelschilfers (optioneel)

Benodigdheden

Bakvorm met losse bodem, diameter 30 cm  

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht. Druk het bladerdeeg (samen met het bakpapiertje) aan in de taartvorm en prik gaatjes in de bodem. Bestuif de bodem lichtjes met bloem. Klop de boter en de suiker door elkaar met de K-klopper in de keukenmachine. Voeg het amandelmeel toe en laat alles goed mengen. Klop er vervolgens de eitjes door, samen met het amandelextract. Voeg als laatste de patisseriebloem toe. Neem opnieuw het bladerdeeg in de taartvorm erbij. Spreid de frambozenconfituur uit over de bodem en verdeel er de vruchten over. Schep daarop het beslag. Zorg dat alles mooi gelijk verdeeld is. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ca 45 minuten. Haal de frangipanetaart uit de oven en laat 10 minuutjes afkoelen in de taartvorm op een taartrekje. Verwijder na 10 minuutjes voorzichtig de taartvorm en laat verder afkoelen. Van zodra de taart is afgekoeld, kan je het glazuur maken. Meng bloemsuiker en citroensap door elkaar tot je een stroperig wit glazuur bekomt. Trek strepen over de taart en verdeel er tot slot de amandelschilfers over.

Wist je dat?

Is je glazuur wat te dik, voeg dan een beetje extra citroensap toe. Is het wat te lopend, voeg dan wat extra bloemsuiker toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?