Juffrouw Toertjes logo
Gingerbread koekjes

Gingerbread koekjes

Deze lekkernijen horen bij kerst, zoals ook een kerstboom dat doet… Althans dat is hoe ik erover denk.

De typische smaak komt van de mengelmoes aan specerijen. Ikzelf ben verzot op die kruidige, warme smaak.

Je kan deze koekjes heel gemakkelijk zelf maken.

Bijkomend pluspunt aan de homebaked versie: wanneer de koekjes in de oven zitten, vult je keuken zich met de heerlijkste geuren.

Ingrediƫnten

24 koekjes
  • 80 g zachte boter (ik gebruik de Alpro Bakken en Braden uit het kuipje)
  • 260 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • 25 g ahornsiroop
  • 1 ei
  • 1 tl vanille essence
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1,5 tl gemalen gemberpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl vierkruidenpoeder (patisserie)
  • snuifje nootmuskaat
  • snuifje zout

Benodigdheden

Koekjes uitsteekvorm

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden heteluchtstand.

Roer met een houten lepel het zelfrijzend bakmeel, de kaneel, gember, kardemom, zout, nootmuskaat en het vierkruidenpoeder door elkaar.

Meng de boter, de kokosbloesemsuiker, de ahornsiroop en de vanille met een handmixer, of de keukenmachine.

Klop er vervolgens het eitje onder en voeg beetje bij beetje de droge ingrediƫnten toe, tot je een mooi samenhangend deeg hebt.

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat gedurende minstens 2 uur in de koelkast rusten.

Stort het deeg op een stuk bakpapier. Leg er een stuk huishoudfolie over (hergebruik eventueel het stuk dat je eerder gebruikte om het deeg in te laten rusten) en rol het koekjesdeeg uit tot een lap van ca 7 mm dikte.

Steek de koekjes uit met behulp van de koekvormpjes en leg ze op een houten plank bekleed met een ander bakpapier. Breng het resterende deeg weer samen en herhaal de stappen tot al het koekjesdeeg is opgebruikt.

Schuif het bakpapier met de koekjes in de oven en bak deze in ongeveer 10 minuten gaar.

Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rekje.

Wist je dat?

De koekjes kan je gemakkelijk tot 5 dagen bewaren in een goed afgesloten doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?