Juffrouw Toertjes logo
energy bolls hazelnoot - blog-2745

Hazelnoot-chocolade bliss balls

Bliss balls heb je ondertussen in allerlei smaken en kleuren.

Bliss balls zijn gemaakt van noten en dadels. Het is een combinatie van goede vetten en snelle suikers, waardoor je er instant energie van krijgt. Ik eet ze daarom graag als snackje tussendoor.

Voor deze variant kies ik hazelnoten en voeg ik extra cacao toe… Dat op zich is al een lekkernij.

Maar als ik voldoende tijd heb, vind ik het extra leuk EN lekker om ze te coaten met een laagje pure chocolade.

Een verantwoord snoepje voor bij de koffie ­čśë

Ingredi├źnten

12 bliss balls
  • 10 medjouldadels, ontpit
  • 100 g hazelnoten, grof gehakt
  • 2 el hazelnootpasta (de zuivere notenpasta weliswaar, niet de choco-variant)
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl chiazaadjes

Voor de coating : 100 g pure chocolade

Benodigdheden

Foodprocessor

Stappen

Meng alle ingredi├źnten, met uitzondering van de pure chocolade voor de coating, in de foodprocessor, tot je een stevige massa hebt. De dadels moeten zich hebben vermengd met de overige ingredi├źnten.

Schep het mengsel over in een kom.

Maak je handen wat vochtig en rol nu balletjes (denk aan grote knikkers).

Doe de balletjes in een afsluitbaar doosje en plaats gedurende een uurtje in de diepvries.

Je kan de balletjes zo eten.

Indien je voor de ‘extended version’ met chocolade coating gaat, is het nu tijd om de chocolade op laag vuur te smelten in een klein steelpannetje, of smelt au bain marie om helemaal zeker te zijn dat de chocolade niet t├ę warm wordt.

Steek een tandenstoker in een bliss ball en dompel hem onder in de chocolade. Laat even uitlekken en verwijder de overtollige chocolade. Laat verder uitharden in het doosje. Werk zo de resterende bliss balls af.

Wist je dat?

Je kan deze bliss balls tot zeker 1 week in de koelkast bewaren.

Kan je maar moeilijk balletjes maken van het mengsel, maak je handen dan opnieuw vochtig en begin opnieuw met rollen.

Heb je geen hazelnootpasta in huis, kies dan voor amandelpasta. Deze heeft een minder uitgesproken smaak, maar is ook erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?