Juffrouw Toertjes logo
kaneel-amandel bliss balls

Kaneel Amandel Bliss Balls

Een bolleke van noten, dadels, notenpasta en kaneel, dat staat voor instant energie en is bovendien mega lekker!

Easy peasy om te maken, want zelfs onze achtjarige spring in ’t veld is maar wat graag van de partij als ik voorstel om weer een voorraadje aan te leggen.

Ingrediƫnten

10 tot 12 bliss balls (afhankellijk van hoe groot je ze maakt)
  • 200 g Medjoul dadels (pit verwijderd)
  • 100 g amandelen (grof gehakt)
  • 2 flinke el amandelpasta
  • 1 el chiazaad
  • 1 tl kaneel
  • snuifje zout
  • 25 g pure chocolade (optioneel)

Benodigdheden

hakmolen

Stappen

Doe alles in de hakmolen en laat draaien tot je een plakkerige structuur krijgt. Je mag nog kleine stukjes noot zien.

Maak je handen wat vochtig en rol nu balletjes van het mengsel ter grootte van een grote knikker of een klein golfballetje.

Leg deze in een afsluitbaar doosje en plaats de bliss balls gedurende een uurtje in de vriezer.

Hak de pure chocolade grof en doe de stukjes in een kommetje geschikt voor de microgolfoven. Smelt de chocolade op 600 W gedurende 20 seconden en roer even. Herhaal tot de chocolade helemaal gesmolten is.

Haal de bliss balls uit de diepvries en drizzle de chocolade erover. Je zal merken dat de chocolade quasi onmiddellijk zal smelten.

Bewaar de bliss balls in de koelkast.

Wist je dat?

Je kan de bliss balls gemakkelijk tot een week bewaren in de koelkast in een afgesloten doos.

Ik ben grote fan van notenpasta. Deze van het merk Delhaize voldoet aan al mijn verwachtingen. Geen reclame, gewoon fan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?