Juffrouw Toertjes logo
Kardemomcake met peer

Kardemomcake met peer

Vorige week zaten we met onze zonnebril op onze snoet en zomerkleedje aan ons lijf op de fiets richting de ijshoeve… de afgelopen dagen kunnen we après-ski houden in onze tuin met warme chocolademelk of glühwein…

Als zomermeisje heb ik het lastig met deze aprilse grillen (en dat is nog zacht uitgedrukt).

Maar, look on the bright side… Dit weer is het perfecte excuus om nog eens een lekkere cake te bakken, boordevol verwarmende smaken.

Deze kardemomcake met peer zal je niet teleurstellen… I promise! Het is eigenlijk een eenvoudige vier-vierdecake, maar de kardemom geeft er iets comforting aan en de peer zorgt voor extra sappigheid in je gebak.

Thee of koffietje dabei en all is good… Al kijk ik wel hunkerend uit naar die zonnestraaltjes 😉

 

 

Ingrediënten

8 plakken
  • 200 g boter gesmolten (ik gebruik de Alpro bakken en braden)
  • 200 g zelfrijzende bloem (gezeefd)
  • 200 g extra fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 2 rijpe peren geschild en in blokjes gesneden
  • 2 opgehoogde koffielepels gemalen kardemom
  • snuifje zout

Benodigdheden

cakeblik (langwerpig) ingevet en rondom rond bekleed met bakpapier

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de suiker in een mengkom van de keukenmachine. Breek de eieren in een kommetje. Van zodra de keukenmachine draait doe je de eitjes bij de suiker en klop deze samen tot je een licht geel mengsel krijgt.

Ondertussen kan de gesmolten boter een beetje afkoelen, vooraleer je deze bij het suiker-eimengsel voegt.

Laat de machine ondertussen verder kloppen. Doe er voorzichtig de gezeefde bloem en het snuifje zout bij. Ik zet de keukenmachine dan even in een lager toerental, om te voorkomen dat niet heel mijn keuken onder een bloemwolk komt te liggen (been there, done that 🙂 )

Vanaf nu werken we verder met spatel en vrouw’kracht’. Voeg de gemalen kardemom toe, samen met de in stukjes gesneden peer en meng nog een laatste keer goed, zodat alles mooi verdeeld is.

Stort het beslag in het cakeblik met bakpapier en bak de cake in de voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 50 tot 55 minuten of tot de cake gaar is.

Controleer of de cake gaar is door er in het midden met een prikker in te prikken. Geen deegrestjes aan de prikker : je cake is klaar!

Laat de cake in de bakvorm afkoelen op een taartrooster.

Wist je dat?

Door de peer is de cake lekker sappig en is dit het ideale tussendoortje om je sombere grijze dag op te vrolijken!

Wie gaat er nog aan de bak vandaag om de winterblues te verdrijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?