Juffrouw Toertjes logo
Kruidige appelcake

Kruidige appelcake

Appelcake smaakt AL-TIJD.

In de zomer geef ik er graag een frisse toets aan met citroen en yoghurt, in de herfst heb ik de appeltjes graag in het gezelschap van kaneel en andere hartverwarmende kruiden, zoals in deze versie.

Ingrediënten

8 punten
  • 3 appels, geschild en in stukjes gesneden
  • 200 g patisseriebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 200 g zachte boter (type Alpro Bakken en Braden uit het vlootje)
  • 3 eitjes
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1/8 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kardemompoeder

Benodigdheden

Springvorm, diameter 23 cm, de onderkant en rondom rond bekleed met bakpapier

Ovenschaal

Keukenmachine of elektrische mixer

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden, heteluchtstand.

Doe de appelblokjes in de ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuutjes. Meng, zodra de appeltjes uit de oven komen de droge specerijen onder de appeltjes. Zorg dat deze goed verdeeld zijn over de appeltjes.

Klop intussen de suiker en boter stevig door elkaar met behulp van een keukenmachine of een elektrische handmixer. Klop er één voor één de eitjes door, samen met het vanille-extract. 

Zeef de bloem samen met het bakpoeder en voeg dit toe aan het ei-suikermengsel. Klop, op zachte snelheid, de bloem eronder. Spatel er tot slot de kruidige appeltjes door.

Giet het beslag over in de met bakpapier beklede bakvorm en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 50 tot 55 minuten, of tot een in het midden gestoken metalen prikker er schoon, zonder deegresten uitkomt. 

Laat de appelcake afkoelen op een taartrooster.

Wist je dat?

De cake bewaart tot 5 dagen in een luchtdichte doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?