Juffrouw Toertjes logo
Marmercake bes-limoen

Marmercake met bosbes en limoen

Een cakeje met twee kleuren is altijd leuk. De klassieke marmercake combineert de smaken van een botercake en een chocoladecake. In deze variant spelen bosbes en limoen de hoofdrol. Een lekkere combo als je het mij vraagt.

Voor het bosbessenbeslag gebruikte ik de wilde blauwe bosbessenconfituur Fior di frutta van Rigoni di Asiago, 100 % bereid met fruit en bio. Deze smaakt niet te zoet en is ideaal om hier te verwerken.

Je kan de cake extra feestelijk maken door deze af te werken met cream cheese frosting, verse bosbessen en wat extra heerlijke confituur.

Ingrediënten

8 a 10 plakken
  • 200 g patisserieboter
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • zeste van 1 bio limoen
  • 3 el wilde blauwe bosbessen confituur Fior di frutta van Rigone di Asiago
  • snuifje zout

Stappen

Vet je cakevorm in en bedek het geheel met bakpapier.

Klop de boter en de suiker op tot een romig bleek geheel.

Voeg er één voor één de eitjes toe. Voeg het volgende eitje pas toe nadat het vorige eitje volledig is opgenomen.

Zeef de bloem en het zout en spatel dit bij beetjes door het mengsel.

Schep de helft van het mengsel over in een andere kom. Aan één kom voeg je de limoenzeste toe, aan de andere kom de bosbessenconfituur. Meng goed.

lepel 2/3 van je limoenbeslag in de cakevorm en spreid uit. Lepel er vervolgens het bosbessenbeslag gelijkmatig op. Als laatste laagje komt het resterend deel van het limoenbeslag.

Maak nu met een mes “s” bewegingen door het beslag.

Zet in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten.

De cake is klaar als je er met een satéprikker middenin prikt en er geen deegresten blijven hangen aan de prikker.

Laat de cake op een rooster, in de vorm afkoelen.

 

Wist je dat?

Als ik zeste in een gerecht gebruik, kies ik sowieso voor bio. Ik spoel ze ook steeds onder warm water en wrijf ze met een schone handdoek droog in de hoop op die manier eventuele reststoffen te verwijderen. Wat zijn jullie tips ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?