Juffrouw Toertjes logo
Brownie Bordjes - Lang

Oreo Brownie

oowie goowie brownie… Wie lust dat nu niet?! En om het nog echter te maken, zitten er in dit beslag ook nog eens Oreo-koekjes verwerkt. Zoeter dan dit wordt het niet ????

Ingrediënten

9 personen
  • 3 eitjes
  • 100 g patisseriebloem
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 180 g ultra fijne kristalsuiker 
  • 180 g pure chocolade
  • 140 g boter
  • 20 g cacaopoeder
  • 1 tl vanille extract
  • snuifje zout
  • 80 g Oreo-koekjes

Benodigdheden

bakblik 25 cm x 19 cm, bekleed met bakpapier

Stappen

Smelt de boter en de chocolade in een steelpannetje op een zacht vuur. Voeg er de basterdsuiker en de vanillesuiker aan toe. Laat nog een vijftal minuutjes mee warmen. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. 

Verwarm de oven op 170 graden. 

Giet het chocolademengsel in een ruime mengkom. Klop er de eitjes onder met een handmixer. Voeg ook het vanille extract toe. Zeef de bloem en het cacaopoeder en spatel dit voorzichtig door het chocolademengsel. Snijd de Oreo-koekjes in grote stukken. Hou er enkele opzij om de brownie mee te versieren en meng de overige koekjes voorzichtig onder het beslag. 

Stort het beslag in het bakblik met bakpapier. Versier de brownie met de overgebleven koekjes. 

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 23 tot 25 minuten. Haal uit de oven en laat verder afkoelen in het bakblik.

Wist je dat?

Brownie is een rijk en machtig gebakje. Wil je het als dessert serveren, geef dan iets kleinere stukjes en serveer er desgevallend een bolletje ijs bij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?