Juffrouw Toertjes logo
Paaskoekjes

Paaskoekjes

YaY! De paashaas is weer in het land.

Ik hou van deze tijd van het jaar. Het zonnetje begint vaker te schijnen – althans dat zou toch zo moeten zijn ???? – de vogeltjes tsjirpen, het blijft al wat langer licht, de eerste terrasjes zijn een feit… Kortom, er is uitzicht op zomer, zon en veel lekkers!

Met Pasen plannen we hier thuis ook steevast een brunchmomentje in. Wanneer Mini-Me haar chocoladebuit bij elkaar heeft gesprokkeld, gaan we gezellig aan tafel.

Deze paaskoekjes zijn perfect om op voorhand te maken en passen perfect bij de koffie.

Als je ze dan nog eens samen maakt met de kinderen, heb je er meteen nog een leuke activiteit bij voor tijdens de paasvakantie.

 

Ingrediënten

45 kleine koekjes
  • 200 g zachte boter
  • 90 g fijne kristalsuiker
  • 280 g patisseriebloem
  • 1 tl vanille essence
  • 1 zakje vanillesuiker

Benodigdheden

Uitsteekvormpjes, deegrol, bakpapier

Stappen

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat draaien tot alles is gemengd en je een samenhangend deeg bekomt.

Doe het deeg in keukenfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

Nu begint het leuke werk…

Verwarm de oven op 175 graden, heteluchtstand.

Neem de helft van het deeg en rol het uit tussen twee bakpapiertjes tot het deeg een dikte heeft van ong. 0,5 cm. Leg een derde bakpapiertje op een houten plank. Hierop komen de uitgestoken koekjes te liggen.

Kies een leuk uitsteekvormpje en steek nu de koekjes uit. Leg de koekjes, met behulp van een paletmes of een spatel op het bakpapier op de houten plank. Ga zo door tot je bakpapier vol ligt.

De eerste lading koekjes kan nu in de oven. Schuif het bakpapier voorzichtig op de bakplaat of de rooster in je oven en bak de koekjes 10 tot 12 minuten, tot de randjes goudbruin kleuren. Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

Herhaal de vorige stappen (uitrollen, uitsteken, op bakpapier leggen en bakken) tot alle deeg is opgewerkt.

Afhankelijk van de grootte van je vormpje heb je een 45-tal koekjes.

 

Wist je dat?

Bij Dille en Kamille hebben ze super leuke uitsteekvormpjes.

Kies voor dit deeg voor de eenvoudige uitsteekvormpjes uit RVS.

Indien het deeg te veel aan je bakpapier kleeft, kan je er een dun laagje bloem over strooien. Dit zal het oplichten van de uitgestoken koekjes vergemakkelijken.

Deze koekjes zijn erg lekker puur natuur, maar wanneer Amélie de koekjes dan ook nog mag versieren, dan is het pas echt feest. Denk maar aan een laagje gesmolten chocolade, of citroenglazuur en decoreer met extra sprinkeltjes voor een super feestelijk effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?