Pure Via Plaattaart - 5 blog-4328

Plaattaart met peer

Iedereen kan bakken!

Voor dit recept heb je zelfs geen bakvorm nodig, enkel een oven en een mixer of een garde.

Een plaattaart mag gerust een ietwat rustieke look hebben, dus maak je maar niet te veel zorgen over die afwerking.

Lauwwarm uit de oven met een bolletje ijs erbij of gewoon zo, met een tasje koffie of thee is dit het perfecte vieruurtje om op een herfstige dag van te genieten.

Ingrediënten

6 tot 8 personen

Voor de bodem:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 50 g amandelmeel
  • 1 el patisseriebloem + 0,5 tl extra
  • 1 eitje, losgeklopt (1 el opzij gehouden)
  • 50 g zachte boter
  • 50 g Pure Via alternatief voor suiker ‘Patisserie’
  • snuifje zout

Voor het fruitlaagje

  • 2 peren, geschild, klokhuis verwijderd en in hapklare stukjes gesneden
  • 75 g blauwe bessen
  • zeste van 1 (bio) mandarijn of clementijn (TIP : boen de schil goed schoon onder lauwwarm stromend water)
  • 1 el Pure Via alternatief voor suiker ‘Patisserie’
  • 1 tl kaneelpoeder

Voor de afwerking: 

  • 1 el amandelschilfers
  • achtergehouden el. van het losgeklopte eitje
  • 1 tl Pure Via alternatief voor suiker ‘Patisserie’

Benodigdheden

elektrische mixer, zesteur

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht.

Meng in een ruime kom de blokjes peer, de bessen, de zeste van de mandarijn/clementijn, 1 eetlepel Pure Via alternatief voor suiker en het kaneelpoeder door elkaar. Zet even opzij.

Voeg in een tweede kom het amandelmeel, de patisseriebloem, het losgeklopt eitje (1 el hou je nog apart om straks de rand van de taart mee te bestrijken), de zachte boter, Pure Via alternatief voor suiker en een snuifje zout samen en mix alles kort, maar goed door elkaar.

Rol het vel bladerdeeg uit op bakpapier en leg het op een houten plank. Prik gaatjes in het bladerdeeg. Dat voorkomt dat het bladerdeeg straks gaat rijzen. Strooi een halve theelepel bloem over het bladerdeeg. Verdeel het amandelbeslag gelijkmatig over de bodem. Blijf ca 3 cm van de rand vandaan. Leg vervolgens het fruitmengsel over het amandelbeslag.

Vouw nu de rand van de plaattaart (die je hebt vrijgehouden) om, als een randje over het fruit. Bestrijk de rand met de rest van het losgeklopt eitje en bestrooi met een theelepel Pure Via alternatief voor suiker en de amandelschilfers.

Schuif de taart voorzichtig, met behulp van het bakpapier, van de plank in de oven en bak gedurende 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen. Je kan de taart lauwwarm (met een bolletje ijs) of koud opeten.

Pure Via alternatief voor suiker Patisserie is een één op één suikervervanger en dus heel gemakkelijk in gebruik. Het is speciaal ontwikkeld om mee te bakken.

50 g Pure Via alternatief voor suiker heeft hier dezelfde zoetkracht dan wanneer je “gewone” suiker in je beslag zou gebruiken.

Het is een natuurlijke vervanger, afkomstig van de Stevia plant.

In dit gebak merk je niets van deze wijziging: de textuur en de smaak zijn identiek, maar dan met minder calorietjes (voor zij die graag tellen…) en vooral (en dat vind ik dan weer belangrijker) het heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Win-win noem ik dat!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaattaart met peer - Juffrouw Toertjes

Iedereen kan bakken!

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?