Rolcake met mascarpone en framboos

Een feestelijk en licht gebak om je etentje mee af te sluiten? Rolcake to the rescue!

Het ziet er misschien moeilijk uit om te maken, maar dat is het absoluut niet!

Laat je vooral ook niet afschrikken door de lange lijst aan verschillende stapjes.

I’ll walk you through it.

Ingrediënten

6 tot 8 personen

Voor de cake

  • 4 eieren
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 120 g zelfrijzende bloem
  • 4 el melk
  • bloemsuiker

Voor de limoncellosiroop

  • 25 g water
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • flinke scheut limoncello

Voor de mascarponeroom

  • 150 g mascarpone
  • 50 g room
  • 1 el bloemsuiker
  • 1/8 tl gesuikerd vanillepoeder

Voor de witte chocolade ‘drip’

  • 25 g room
  • 50 g witte chocolade, fijngehakt

Extra: 250 g verse frambozen, 3 el gehakte ongezouten pistachenoten, sprinkles

Benodigdheden

bakplaat

vochtige keukenhanddoek

Stappen

Voor de limoncellosiroop

Neem een klein steelpannetje en doe hierin de suiker, het water en de limoncello. Zet op het vuur en laat alles kort maar stevig doorkoken zodat de alcohol kan verdampen. 

Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Voor de mascarponeroom

Klop de room op tot stevige pieken, samen met de bloemsuiker en het gesuikerd vanillepoeder. Meng er de mascarpone door en zet weg in de koelkast tot later gebruik. 

Voor de cake

Verwijder de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. 

Klop de eitjes samen met de suiker in de keukenmachine tot een lichtgeel en schuimig mengsel. Reken op ongeveer 10 minuutjes. Schenk de melk erdoor en laat nog even kort mengen. 

Zeef de bloem en schep deze voorzichtig bij het ei-suikermengsel. Meng nog even kort alles door elkaar, maar klop zeker niet te lang. 

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en schenk het beslag hierop uit. Zorg dat het beslag gelijkmatig verdeeld is. 

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. 

Leg intussen een licht vochtige keukenhanddoek klaar. Bestrooi deze lichtjes met wat bloemsuiker.

Haal de cake uit de oven. Leg deze op de keukenhanddoek, met het bakpapier naar jou gericht (omdraaien dus). 

Verwijder het bakpapier voorzichtig en rol de cake op in de keukenhanddoek.

Laat de rol nu 5 tot 10 minuutjes rusten. 

Ontrol de cake. 

Neem een bakkwast en verdeel de limoncellosiroop over de cake. 

Smeer de mascarponeroom vervolgens gelijkmatig uit over de cake. Verdeel 150 g van de frambozen en 2 eetlepels gehakte pistachenoten over de mascarponeroom. 

Rol de cake opnieuw op, ditmaal zonder de handdoek te gebruiken. 

Leg de rolcake op een lang bord en zet in de koelkast zodat deze goed kan afkoelen. 

Maak intussen de chocoladedrip door de room in een steelpannetje op te warmen. De room is voldoende warm wanneer je aan de zijkant belletjes ziet borrelen. 

Doe de chocoladebrokjes in een warmtebestendige kom en giet hierover de warme room. Meng de chocolade door de warme room tot alle chocolade is gesmolten en je een mooie egale drip hebt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

Werk de cake af met de chocoladedrip. Gebruik hiervoor een koffielepeltje en trek zigzag-bewegingen over de cake of kies voor een klein spuitzakje om de lijntje te trekken. Verdeel de resterende frambozen over de witte chocolade drip. Strooi de overgebleven pistachenootjes ook over de cake en decoreer als je dit wenst met sprinkles om er een echt feestgebak van te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?