Juffrouw Toertjes logo
speculaascake

Speculaascake

Een cakeje om het weekend in te trappen? Yes please!

Ideaal bij dat koffietje rond een uur of vier! Speculaasjes en koffie gaan zo goed samen, dus deze cake is sowieso een winnertje.

 

 

Ingrediënten

8 a 10 plakken

voor de cake

  • 3 eitjes
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 kl bakpoeder
  • 100 g extra fijne kristalsuiker
  • 120 g boter
  • 150 g Lotus speculoospasta
  • 1 kl speculooskruiden
  • snuifje zout

voor de frosting

  • 125 g Philadelphia
  • 45 g poedersuiker
  • 60 g Lotus speculoospasta

voor de afwerking

  • 5 speculoosjes verkruimeld

Benodigdheden

cakeblik ingevet, bodem en zijkanten bedekt met bakpapier

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Klop de boter samen met de suiker tot een licht bleek mengsel. Klop er één voor één de eitjes onder.

Zeef de bloem, samen met het bakpoeder, de kruiden en het zout en meng dit onder het boter-ei mengsel.

Klop als laatste de speculoospasta onder het beslag.

Stort alles in het bakblik en bak gedurende 40 minuten, tot een prikker er schoon uitkomt.

Laat de cake in het bakblik afkoelen op een rooster.

Maak inmiddels de frosting door alle ingrediënten met de handmixer door elkaar te kloppen.

Als de cake helemaal is afgekoeld, kan je deze afwerken met de frosting. Verkruimel 4 koekjes en strooi deze over de cake. Leg in het midden een heel Lotus-speculooskoekje.

Laat de cake in de frigo overnachten vooraleer aan te snijden… (dit is zo een gebakje dat kan genieten van wat rust, voor je hem aansnijdt).

Wist je dat?

De koekjeskruimels worden zacht. Ik vind dat helemaal niet erg, maar ben jij meer fan van een krokante koekjeskruimel boven op je cake? Strooi deze dan vlak voor het serveren pas over de frosting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?