Paascupcakes

Vrolijke Paascupcakes

Pasen vieren en brunchen gaan hier hand in hand.

En een lekker zoet afsluitertje mag daarbij niet ontbreken.

Deze schattige paascupcakes zijn in een handomdraai gemaakt en ogen nog leuk ook!

Wedden dat de kinderen er ook dol op zullen zijn?

Ingrediënten

9 a 10 cupcakes

Voor de cupcakes 

  • 110 g zelfrijzende bloem
  • 15 g maïzena
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 125 g margarine (ik gebruik altijd de Alpro bakken en braden uit het vlootje wanneer ik cupcakes maak)
  • 2 eieren
  • zeste van 1 (bio-)citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • snuifje zout

Voor de frosting

  • 110 g margarine (Alpro bakken en braden uit het vlootje)
  • 160 g bloemsuiker
  • eventueel een paar druppeltjes kleurstof (voor deze gebruikte ik de kleur ‘sage’ van Colour Mill)

Afwerking : sprinkles of paasfiguurtjes in suikerwerk

Benodigdheden

Keukenmachine of elektrische mixer

spuitzak en spuitmondje

Stappen

Zet de cupcakebakplaat klaar en verdeel alvast de papieren cupcakevormpjes.

Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.

Klop de plantaardige margarine en de suiker in de keukenmachine (of met behulp van de elektrische mixer) tot een licht mengsel.

Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe nadat het vorige volledig is opgenomen.

Zeef de bloem, de maïzena en het zout en voeg toe aan het mengsel. Mix alles nog even kort door zodat alles goed is gemengd.

Spatel er tot slot de citroenzeste en het citroensap door.

Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes. Vul ze tot ongeveer 2/3e.

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 18 a 20 minuten of tot een in het midden gestoken metalen prikker er schoon uitkomt.

Haal uit de oven. Laat de cupcakes nog een vijftal minuten afkoelen in de vorm en laat ze dan verder uit de cupcakevorm (in de papieren caisses) afkoelen op een bakplaat.

Maak intussen de frosting.

Klop de margarine tot deze heel licht kleurt. Zeef de poedersuiker en voeg deze in drie delen toe. Blijf kloppen tot je een egale frosting hebt, zonder klontertjes. Indien je de frosting wil kleuren, voeg je nu de kleurstof heel voorzichtig en druppeltje per druppeltje toe tot je de gewenste kleur hebt. Schep de frosting over in een spuitzak (met eventueel een spuitmondje). Versier de cupcakes van zodra deze volledig zijn afgekoeld en werk af met leuke paasfiguurtjes of sprinkles.

Wist je dat?

Als ik zeste van citrus gebruik, kies ik bewust voor bio. Ik boen de citrus wel altijd grondig onder warm stromend water, vooraleer ik er zeste van schraap.

Ik ben trouwens heel tevreden van mijn zesteur van microplane. Blijft favoriet hier!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrolijke Paascupcakes

Pasen vieren en brunchen gaan hier hand in hand.En een lekker zoet afsluitertje mag daarbij niet ontbreken.Deze schattige paascupcakes zijn in een handomdraai gemaakt en ogen nog leuk ook!Wedden dat de kinderen er ook dol op zullen zijn?

Type: dessert

Keywords: cupcakes

Recept opbrengst: 9 A 10 CUPCAKES

Ingrediënten recept:

  • 110 g zelfrijzende bloem
  • 15 g maïzena
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 125 g margarine (ik gebruik altijd de Alpro bakken en braden uit het vlootje wanneer ik cupcakes maak)
  • 2 eieren
  • zeste van 1 (bio-)citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • snuifje zout

Recept Instructies: Zet de cupcakebakplaat klaar en verdeel alvast de papieren cupcakevormpjes.Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.Klop de plantaardige margarine en de suiker in de keukenmachine (of met behulp van de elektrische mixer) tot een licht mengsel.Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe nadat het vorige volledig is opgenomen.Zeef de bloem, de maïzena en het zout en voeg toe aan het mengsel. Mix alles nog even kort door zodat alles goed is gemengd.Spatel er tot slot de citroenzeste en het citroensap door.Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes. Vul ze tot ongeveer 2/3e.Bak in de voorverwarmde oven gedurende 18 a 20 minuten of tot een in het midden gestoken metalen prikker er schoon uitkomt.Haal uit de oven. Laat de cupcakes nog een vijftal minuten afkoelen in de vorm en laat ze dan verder uit de cupcakevorm (in de papieren caisses) afkoelen op een bakplaat.Maak intussen de frosting.Klop de margarine tot deze heel licht kleurt. Zeef de poedersuiker en voeg deze in drie delen toe. Blijf kloppen tot je een egale frosting hebt, zonder klontertjes. Indien je de frosting wil kleuren, voeg je nu de kleurstof heel voorzichtig en druppeltje per druppeltje toe tot je de gewenste kleur hebt. Schep de frosting over in een spuitzak (met eventueel een spuitmondje). Versier de cupcakes van zodra deze volledig zijn afgekoeld en werk af met leuke paasfiguurtjes of sprinkles.

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?