Juffrouw Toertjes logo
Yoghurt mango cake geheel

Yoghurt-mango cake

Vrijdagnamiddag: dat moet één van mijn favoriete momentjes van de week zijn… Het vooruitzicht op weekend. De werkweek afsluiten met een lekkere apero, gezellig keuvelen rond de tafel, een beetje later in bed… Je weet wel, van die kleine geluksmomentjes die je zelf maakt.

En met het vooruitzicht op een ietwat miezerige zaterdag, deel ik vandaag een zomers receptje om die eerste weekenddag wat op te vrolijken.

Dit gebak heeft de smaak van cake, maar een beetje de textuur van flan, door toevoeging van de yoghurt. Het smaakt fris en de zoete smaak van de mango doet verlangen naar meer!

Ingrediënten

8 stukken
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 150 g suikervervanger (1 op 1)
  • 70 ml neutrale olie (voor warme bereidingen)
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 250 verse mango, in blokjes gesneden
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • zeste van 1 limoen

Benodigdheden

Springvorm, diameter 23 cm, met bakpapier bekleed (onderkant en zijkanten)

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht.

Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. 

Klop de eitjes, samen met de Griekse yoghurt, het vanille-extract, de olie en de suikervervanger op tot een luchtig mengsel. 

Zeef het bakmeel, samen met het bakpoeder, het snuifje zout en het gemberpoeder over het yoghurtbeslag en mix alles voorzichtig onder elkaar tot je een egaal en glad beslag hebt. 

Spatel er tot slot de zeste van limoen en de mangoblokjes door. 

Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake gedurende ca. 55 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker er schoon uitkomt. 

Laat de cake afkoelen in de bakvorm op een taartrooster. 

Wist je dat?

De suikervervanger van Pure Via vind ik super gemakkelijk in gebruik, omdat het een 1 op 1 vervanger is. Heb je geen suikervervanger in huis, gebruik dan fijne kristalsuiker. 

Bewaar de restjes van de taart in een goed afgesloten doos in de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?