Juffrouw Toertjes logo
Chia trifle - blog-2761

Chiapudding trifle

Looks fancy, maar je hebt er echt amper werk aan. Beloofd!

Het zijn eigenlijk gewoon chiazaadjes overgoten met wat plantaardige melk, die je dan een nachtje in de koelkast zet.

’s Ochtends kan je je kommetje dan afwerken met lekker vers fruit en wat crunchy goodies.

Voor dit receptje koos ik een combinatie van chiapudding, plantaardige yoghurt, een frambozencompote, vers fruit en homemade granola.

Stuk voor stuk lekkere en voedzame dingen die je gemakkelijk kan ‘mealpreppen’ en waar je dan dagenlang van kan smullen.

Ingrediƫnten

2 personen

Voor de chiapudding

  • 3 el chiazaad
  • 200 ml plantaardige melk (bv. kokos-amandelmelk)
  • 1 tl honing

Voor de frambozencompote

  • 200 g diepvriesframbozen
  • 1 el suiker(vervanger) (of meer naar eigen smaak)

Voor erbij : (plantaardige) yoghurt, vers fruit zoals frambozen, bessen, passievrucht, banaan, kokosrasp, granola

Stappen

De avond voordien:

Roer de chiazaadjes, de plantaardige melk en de honing door elkaar in een ruime kom. Laat een paar minuutjes staan en roer daarna opnieuw tot alles goed is gemengd. Dek af en zet in de koelkast.

Meng voor de compote de diepvriesframbozen en de suiker(vervanger) in een klein steelpannetje. Zet op een matig vuur en laat 5 tot 10 minuutjes pruttelen of tot de framboosjes wat plat zijn geworden en de suiker volledig is opgenomen. Plet de framboosjes met een vork. Giet de compote in een potje met afsluitbaar deksel. Laat eerst afkoelen en zet daarna in de koelkast.

De dag zelf:

Lepel eerst wat chiapudding in een glas, gevolgd door wat yoghurt en vervolgens een paar scheppen compote. Doe daarbovenop nog een lepel chiapudding, wat extra yoghurt en werk af met vers fruit, kokosrasp en homemade chocoladegranola.

Wist je dat?

Ik maak meestal een extra portie zodat ik 2 dagen lekker kan smullen van deze lekkernij.

De compote kan je gemakkelijk tot een week bewaren in de koelkast en is ook erg lekker bij je kommetje yoghurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?