Juffrouw Toertjes logo
20211220_091911

Kersen smoothie bowl

Kersen… dat moet één van mijn lievelingsfruitjes zijn.

Ze hebben iets nostalgisch. Back in the days had mijn overgrootvader (Va Frans) een grote tuin. Achter in ‘den hof’ was er de boomgaard met pruimen, peren en jawel ook kersen en krieken. De krieken verdwenen in de diepvries of werden opgelegd in bokalen. De kersen waren voor onmiddellijke consumptie… En dat mag je heel letterlijk nemen ????. Vers in het seizoen zijn het echt snoepjes.

In deze smoothie stelen ze ook de show. Ik hoor je al zeggen, ja maar Lieve, kersen in december, dat kan toch niet… Klopt als een bus, maar tegenwoordig vind je ze ook diepgevroren! Ideaal voor deze ontbijtbowl!

Ingrediënten

2 personen
  • 250 g diepvries kersen (ontdooid)
  • 1 banaan in stukjes gesneden en diepgevroren
  • 3 el Alpro yoghurt natuur

Voor de afwerking : vers fruit zoals blauwe bessen, frambozen, aardbeien, schijfjes banaan, chocolade granola, extra yoghurt.

Benodigdheden

Blender

Stappen

Voeg de ontdooide kersen, de diepgevroren schijfjes banaan en de plantaardige yoghurt samen in de blender.

Zet op “smoothiestand” en laat de blender het werk voor je doen. (Ik heb de blender 2 reeksen laten blenden).

Ondertussen kan je de afwerking klaarzetten. Was de besjes, snijd de aardbeitjes en de banaan en haal je favoriete granola er alvast bij.

Verdeel de smoothie over twee kommen en werk af naar believen. Schep er nog een extra dot yoghurt bij. Net als verse kersen is dit ook een gerechtje voor onmiddellijke consumptie????

Wist je dat?

Ik vind chocoladegranola hier het beste bij passen, maar doe vooral wat jij lekker vindt. Het heeft alleszins wel iets crunchy nodig, anders is het wat eentonig van structuur.

De structuur is iets lopender dan mijn mango bowl, maar door een extra dot yoghurt toe te voegen na het blenden, vind ik het helemaal prima.

Geen blender in huis? Laat de staafmixer dan het werk doen, maar de structuur zal in dit geval niet helemaal hetzelfde zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?