Juffrouw Toertjes logo
Overnight Oats Frambozen

Overnight oats met frambozen

Framboosjes… you just gotta love them!

Naar mijn mening zijn ze de beauties in de fruitrayon.

Maar het zijn fragiele vruchten. Je eet ze best zo vers mogelijk, want lang in een bakje zitten, vinden ze niet leuk ! Dan verliezen ze veel van hun glorie.

Deze overnight oats combineer ik met een coulis en daarbovenop lekker veel verse framboosjes en pistachenootjes als extra crunch… en weet je wat: wat geraspte witte chocolade past hier ook uitstekend bij ????

Ingrediƫnten

2 personen
  • 60 g havermout
  • 200 ml Alpro Not Milk (halfvolle variant)
  • 200 ml Alpro Natuur (yoghurtvariant)
  • 250 g diepvriesframbozen
  • 1 el suikervervanger (type Pure Via)
  • 125 g verse frambozen
  • 1 el pistachenootjes grof gehakt

Stappen

De avond voordien:

Meng de havermout, de ‘melk’ en de ‘yoghurt’ door elkaar. Dek af en zet een nachtje in de koelkast.

Maak op dat moment ook de frambozencoulis. Doe de diepvriesframbozen samen met de suikervervanger in een steelpannetje en laat op een zacht vuurtje 10 minuutjes warmen. Schenk de coulis in een bokaal en laat afkoelen. Zet hem tot gebruik in de koelkast.

De ochtend zelf:

Verdeel de oats over 2 kommen of glazen. Schep over elk kommetje 2 flinke eetlepels coulis. Werk af met de verse frambozen. Strooi er tot slot de pistachenootjes over en eventueel wat schilfers witte chocolade.

Wist je dat?

Frambozencoulis zal je sowieso over hebben, maar dat is helemaal niet erg. Deze bewaart gemakkelijk een week in de koelkast.

Lekker op een toastje of bij een kommetje yoghurt met rode vruchten en chocolade granola. (Wordt dat jouw ontbijtje morgenvroeg… I think so, you’re welcome ????)

Wil je de coulis serveren bij een plakje cake of op cheesecake… Dat kan ook, maar dan zou ik eerst de pitjes er uit zeven. Bij gebak vind ik dat aangenamer, maar doe er vooral jouw ding mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?