Juffrouw Toertjes logo
overnight-oats-kardemom-peertjes

Overnight oats met kardemompeertjes en blauwe bessen

Ben je die boterhammetjes met choco ’s ochtends wat beu gegeten?

Ben je op zoek naar een lekker, voedzaam en snel-klaar ontbijtje? I have got you covered.

Een kommetje ontbijtgeluk met warme peertjes, daar zeg je toch geen ‘nee’ tegen in de winter?

 

 

Ingrediƫnten

2 personen

Voor de overnight oats

  • 60 g havermout
  • 1 el chiazaad
  • 200 ml Alpro Not Milk
  • 200 ml Alpro yoghurt natuur

Voor erbij

  • 2 peertjes geschild en in stukjes gesneden
  • 1/2 tl kardemom
  • handvol blauwe bessen (vers)
  • 250 diepvries blauwe bes
  • 1 el suikervervanger
  • 1 el granola of gehakte pecannoten voor wat extra crunch

Stappen

Meng de avond voordien de havermout, het chiazaad, de melk en de yoghurt door elkaar in een ruime kom. Dek af en laat ‘overnight’ in de koelkast rusten.

Doe de diepvriesbessen samen met de suikervervanger in een steelpannetje en warm deze op. Kneus deze eventueel een beetje. Giet deze over in een potje en bewaar dit eveneens afgesloten in de koelkast.

Bak de volgende ochtend de stukjes peer in een pan met antikleeflaag op een laag vuur. Kruid met kardemom.

Verdeel de overnight oats over 2 kommen. Doe er wat verse blauwe bessen bij en 1 of 2 eetlepels van de bosbessensaus (al naargelang je smaak). Schep er tot slot de kardemompeertjes bij en werk af met wat crunchy granola.

Wist je dat?

Ben je, net als ik GIGA fan van yoghurt bij het ontbijt, dan kan je de portie overnight oats ook verdelen. Schep in dat geval 3 ruime eetlepels overnight oats per persoon in een kommetje en vul dit aan met evenveel yoghurt. Voor het overige werk je af zoals hierboven beschreven. Op die manier heb je meteen voor twee dagen een lekker ontbijtje.

Geen fan van peer en/of kardemom? Dit is ook heel lekker met appeltjes en kaneel!

Als topping kan je opteren voor een lepeltje granola. Geen granola in huis, voeg dan wat pecannoten toe die je kort meebakt in de pan, samen met de peer of de appel. Voeg de nootjes pas toe als de peer of appel al wat kleur begint te krijgen. Ik hou wel van verschillende structuren op mijn bord of in mijn kommetje ????, die extra crunch maakt echt het verschil.

Het restje blauwe bessensaus kan je nog een kleine week bewaren in de koelkast en smaakt lekker bij natuuryoghurt, over pancakes of over een toast met cottage cheese.

Wil je het liever nog een beetje zoeter, schenk dan nog wat ahorn- of agavesiroop over je oats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?