Juffrouw Toertjes logo
pancakes-01b

Banaan-havermout pancakes

De zoveelste variant van pannenkoeken of pancakes op basis van banaan en havermout hoor ik je denken.

Dat is waar, maar deze wil ik jullie niet onthouden, want ze kent wel wat voordelen.

Niet alleen zijn deze pancakes snel klaar, ze vormen ook een gezonde variant op de traditionele versie. Bovendien stapelen ze leuk, ogen ze mooi, en zijn ze een lekkere manier om die (té) rijpe banaan te verwerken… What’s not to like?

 

Ingrediënten

2 personen
  • 1 banaan
  • 100 g volkoren havermeel
  • 1 ei
  • 120 g amandelmelk
  • 1/2 kl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • snuifje zout
  • boter (ik gebruik graag Alpro bakken en braden)

Voor erbij

blauwe bessen, extra banaan, pecannoten, ahornsiroop

Benodigdheden

staafmixer of blender

pannenkoekenpan

Stappen

Doe alle ingrediënten in een grote maatbeker en mix met een staafmixer tot je een dik beslag bekomt. (Deze stap lukt uiteraard ook perfect in de blender).

Verwarm in een pannenkoekenpan een klein klontje boter en schep een sauslepeltje beslag per pannenkoekje in de pan. (Ik kan zo 3 pannenkoekjes per keer bakken). Laat de pancakes op middelhoog vuur bakken. Draai de pannenkoekjes pas om als ze licht bruin gekleurd zijn. Laat ze dan nog even kort bakken aan de andere kant vooraleer je ze uit de pan neemt. Hou de pannenkoekjes warm. Kuis je pan even uit met een keukenpapiertje en start opnieuw. Werk zo het beslag op.

Maak een torentje met pannenkoeken (als je daar tijd voor of zin in hebt) of leg ze op een bord en serveer er blauwe besjes en plakjes banaan bij. Schenk er ahornsiroop over naar smaak. Schep er – als je dat lekker vind – een dot yoghurt bij en werk je bordje ontbijtgeluk af met wat verkruimelde pecannoten of een lepel van je favoriete granola.

Wist je dat?

Overschotjes kan je in een goed afgesloten doos in de frigo bewaren tot de volgende ochtend. Geen zin in pannenkoeken de volgende dag? Bewaar ze dan in de diepvriezer. Zorg er in dat laatste geval voor dat je tussen elke pancake een bakpapiertje legt, zodat je ‘s ochtends heel gemakkelijk het gewenste aantal uit de vriezer kan nemen. Snel ontdooien? Dat kan heel gemakkelijk in de microgolfoven.

Geen havermeel in huis? Maal 100 g havermout in de blender tot meel.

Nog wat rijpe bananen over die je wil redden van de vuilbak, maak dan eens een lekker bananenbrood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?